Nyheder

09.10.2017

Ny kampagneindsats lanceres på Verdens Mentale Sundhedsdag

Den 10. oktober er Verdens Mentale Sundhedsdag, og i den anledning lancerer EN AF OS i år kampagneindsatsen 1 AF 5 for at synliggøre, at psykisk sygdom rammer en ud af fem danskere og derfor udgør en væsentlig udfordring for folkesundheden.
 
Konsekvenserne af en psykisk sygdom kan blive langt mere alvorlig, hvis den akkompagneres af en kold skulder. Derfor er det vigtigt, at danskerne begynder at tale mere åbent om psykisk sygdom. Det er nemlig noget, som kan ramme os alle, og psykiske lidelser er ikke noget, man skal skamme sig over. Tværtimod bør vi tale mere åbent om det med hinanden – både på tomandshånd, i familien, på arbejdspladsen og i samfundet som helhed.
 
Åbenhed fremmer inklusion i samfundet og gør det nemmere at leve et godt liv med psykisk sygdom og giver bedre mulighed for at komme sig. Det er muligt at gøre psykiske lidelser nemmere at leve med eller komme sig helt over, hvis man øger danskernes åbenhed i forhold til at tale om psykiske lidelser, øger vores motivation og accept, når mennesker søger hjælp, samt øger danskernes forståelse for betydningen af, at omgivelserne ser mennesket bag diagnosen – og ikke diagnosen alene.
 
Læs mere på www.en-af-os.dk/en-af-fem