INTERAKTIVE FILM

Her er en oversigt over fem forskellige interaktive film, hvor du kan få indsigt i, hvordan livet kan være for en ung med psykiske problemer eller en psykisk lidelse. Du sættes i forskellige interaktive dilemmaer, hvor du skal træffe et valg for filmens videre handling.
Du kan se filmene i skolen eller i fritiden.
Ved at klikke på boks nr. 1 finder du en kort præsentation og guide til filmene.

 • Unge - Ta´fat i hinanden

  Hver film tager udgangspunkt i virkelige historier om unge, der har eller har haft psykiske problemer eller en psykisk lidelse.

  Læs guide

 • Film 1

  Louise går i 8. klasse. Hun er ekstremt fokuseret på mad og på sin vægt. Hun prøver at holde det skjult for familien og for veninderne. Men det er hårdt at være alene med tankerne, og Louise har det slet ikke godt.

 • Film 2

  ”Hvad er det, der er galt med mig?” Sådan spørger Johannes på 18 år sig selv. Han er begyndt at høre stemmer og føler sig meget anderledes end alle andre. Hverdagen hænger ikke rigtig sammen for ham, men hvad skal han gøre ved det?

 • Film 3

  Christian har diagnosen ADHD. Han kan have svært ved at koncentrere sig og styre sit temperament. Christian går på teknisk skole, har gode venner og en sød kæreste. Alligevel går det ikke altid, som han kunne tænke sig.

 • Film 4

  Anna skal tilbage til sin gamle folkeskoleklasse for første gang i næsten to år. I 7. klasse forsøgte hun at tage sit eget liv. Alle var chokerede, men ingen talte så meget om det bagefter. ”Det var vildt mærkeligt,” husker Peter fra klassen.

 • Film 5

  Matias går i gymnasiet. Han er populær blandt både piger og drenge. Dygtig i skolen og god til sport. Men Matias har mærket en forandring hos sig selv. Han er urolig for det, der sker med ham og kan ikke rigtig få talt med andre om det.