Nyheder

01.10.2013

DR stiller skarpt på psykiske lidelser

Vil du være med til at gøre op med fordommene?

DR søger medvirkende til et nyt tv-program, der vil oplyse om psykiske lidelser og udfordre de fordomme, der hersker på arbejdsmarkedet i dag.

Psykisk sygdom er tabu på mange arbejdspladser. Hver femte dansker har oplevet diskriminering og stigmatisering på jobbet, fordi de har en psykisk lidelse. Bare dét at komme tilbage på arbejdsmarkedet er så svært, at mange helt undlader at fortælle om deres diagnose, når de skal søge arbejde.

Vil du være med til at nedbryde tabuer?
Kan du huske programmet "Gal eller normal"? Dengang var det eksperter inden for psykiatrien, der blev testet i, om de kunne genkende en person med en psykisk lidelse, nu er det erhvervslivets spidser, der skal sættes på prøve. 

Sammen med kampagnen EN AF OS søsætter DR et nyt eksperiment, hvor tre markante erhvervsledere skal udfordres på deres viden om psykiske lidelser. Eksperimentet skal være en øjenåbner for erhvervslivet og for resten af Danmarks befolkning. 

Vil du være med til at tale højt om psykisk sygdom?
Vi søger både personer, der har eller har haft skizofreni, borderline, OCD, depression eller angst, og pårørende til personer med psykisk sygdom til at deltage i programmet. 

Er du interesserede i at fortælle din historie? Så kontakt os på psykisk@koncern.dk og få mere at vide om, hvad det vil sige at være med. 

Skriv gerne lidt om dig selv og dine erfaringer med arbejdsmarkedet efter at have fået en diagnose, eller om dine erfaringer som pårørende. Alle får svar. Vi ser frem til at høre fra dig. 

Praktik: Optagelserne vil foregå på en dejlig location på Sjælland, og vi skal optage fire hverdage fra tirsdag den 26. november til og med den 29. november. Derudover skal vi optage et portræt og et interview en dag i november, vi sammen planlægger, hvornår skal ligge.