Nyheder

18.12.2017

Dansk Psykolog Forening lancerer ny hjemmeside om psykologi og mental sundhed

På altompsykologi.dk kan du læse om børns udvikling, om at blive forælder eller ældre, og du kan finde information om psykiske lidelser som angst og depression. Alle artikler er baseret på solid viden og skrevet af psykologer i samarbejde med Dansk Psykolog Forening.

Når vi bliver usikre på, om vi er en god nok forælder eller partner, går vi på nettet. Når vi føler os triste - uden helt at vide hvorfor - ligger vågne om natten eller har svært ved at koncentrere os på arbejdet, googler vi symptomerne. Hvis vi går igennem en svær skilsmisse, eller vores børn ændrer adfærd og fx. pludselig nægter at gå i skole, søger vi viden på nettet.

Dansk Psykolog Forening lancerer derfor nu en hjemmeside - altompsykologi.dk - som bidrager med solid og kvalificeret viden om de mange udfordringer, mennesker møder igennem livet.

- Vi lever i en tid, hvor psykiske lidelser rammer mange, og som psykologer har vi en stor samfundsopgave i at hjælpe mennesker, der kæmper med psykiske problemer - og guide deres pårørende. Det er klart, at vi ikke kan hjælpe mennesker ud af misbrug, angst eller depression blot ved at give gode råd på en hjemmeside. Men med hjemmesiden kan vi tilbyde danskerne et troværdigt og fagligt velfunderet opslagsværk på nettet ved at stille vores medlemmers viden og erfaringer til rådighed, siger Eva Secher Mathiasen.

En hjemmeside om psykologi skrevet af psykologer
Hjemmesiden altompsykologi.dk er udviklet i tæt samarbejde mellem Dansk Psykolog Forening og psykologer, der selv skriver artiklerne til hjemmesiden med en redaktion på sidelinjen.

- Det er vores måde at sikre, at den faglige kvalitet af artiklerne er høj, samtidig med at indholdet er formidlet på en måde, så det er til at forstå og brugbart for almindelige mennesker i deres hverdag. Vi er kun lige begyndt, og der er masser af artikler undervejs, fortæller Eva Secher Mathiasen.

Nye vinkler på psykologi – og en brevkasse
Alt Om Psykologi er skrevet til alle, der gerne vil vide mere om, hvilken betydning psykologien og mental sundhed har i vores hverdag – og hvordan vores psyke og adfærd spiller sammen, og hvilken betydning vores relationer til andre har.

Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med nye vinkler på psykologiske emner og forskning, og foreningen har også planer om at åbne op for en brevkasse i 2018. 

Link til hjemmesiden