Nyheder

22.01.2013

EN AF OS får kampagnekontor i Aalborg centrum

1. februar får EN AF OS et regionalt kampagnekontor lige midt i Aalborg. Kontoret bliver mødested for de frivillige ambassadører og skal samtidig være med til at skabe synlighed i bybilledet om kampagnens budskaber.

Væk med tavshed, tvivl og tabu om psykisk sygdom! Netop dét budskab skal det nye kampagnekontor være med til at sprede til forbipasserende aalborggensere, når det fredag den 1. februar slår dørene op.

Selvom kontoret først og fremmest bliver et arbejdssted, håber leder af Psyk-Info i Region Nordjylland Inge Garde Andersen, at stedet vil bidrage til at sætte psykisk sygdom og fordomme om psykisk sygdom på dagsordenen.

- Folk, der går forbi, kan næsten ikke undgå at bide mærke i det store EN AF OS-skilt på muren, og vi er rigtig glade for, at kampagnen nu bliver synlig i bybilledet. I første omgang vil kontoret kun være åbent for offentligheden om onsdagen, men vi vil arbejde på at lave en række aktiviteter ud fra kontoret, så vi udnytter den centrale placering. Blandt andet vil vi gerne lave nogle events på torvet lige udenfor, hvor for eksempel vores ambassadører på forskellige vis synliggør kampagnens budskaber.

LMS, Aalborg Kommune og Region Nordjylland er gået sammen om at åbne kampagnekontoret
LMS, Aalborg Kommune og Psyk-Info i Region Nordjylland er gået sammen om at åbne kampagnekontoret

Det nye kampagnekontor bliver også mødested for kampagnens frivillige ambassadører. Ambassadør Henriette Steffensen glæder sig til, at ambassadørerne får et mødested lige midt i byen:
- Det bliver godt at få et sted, hvor vi både kan holde vores møder uforstyrret, og hvor vi kan mødes og arbejde i stedet for at gøre det derhjemme midt i vasketøjet. Og så håber jeg, det bliver et sted, vi kan lave noget formidling ud fra, så folk, der passerer forbi, vil opleve, at det er et dynamisk sted, hvor der sker noget.

Tæt kontakt
Hos Aalborg Kommune har koordinator Louise Nyholm Sørensen fra Fagcenter for Socialpsykiatri valgt at flytte en del af sin arbejdstid ned i lokalerne:

- Placeringen lige midt i centrum vil gøre det meget nemmere for mig at have tæt kontakt med de mennesker, jeg er koordinator for - for eksempel kommunens brugerlærere, som er uddannet til at dele deres erfaringer med psykisk sygdom i forskellige sammenhænge. Nu kan de bare lige kigge forbi, hvis de har spørgsmål eller brug for sparring. De kan også holde møder i lokalerne, fortæller Louise Nyholm Sørensen.

Rådgivning og støtte
Også Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade får til huse i lokalerne. For dem betyder åbningen af kampagnekontoret, at foreningen som noget nyt kan tilbyde rådgivning i Aalborg. Formand for foreningen Anne Minor Christensen fortæller:

- Vi har længe haft planer om at tilbyde rådgivning i Aalborg, men har bare ikke fundet de rigtige lokaler til det. Nu får vi til gengæld en rådgivning med fast åbningstid to gange om ugen, hvor mennesker med problemer med selvskade og spiseforstyrrelser og deres pårørende kan komme ind fra gaden og snakke med en professionel rådgiver. Samtidig har vi planer om at lave støttegrupper for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade og særlige gruppeforløb for mennesker, der lider af tvangsoverspisning – et tilbud, vi kun har to andre steder i Danmark.

Det er Aalborg Domsogn, der velvilligt stiller lokalerne på C.W. Obels Plads til rådighed, mod at aktørerne selv betaler for lys og varme og sørger for rengøring.