Nyheder

15.04.2013

EN AF OS på Nørresundby Gymnasium og HF

I dag besøger EN AF OS Nørresundby Gymnasium og HF. Besøget er det første i en række af besøg på nordjyske ungdomsuddannelser.

Når 1. hf-klasserne på Nørresundby Gymnasium og HF i dag har fællestime, er temaet psykisk sygdom og sårbarhed.

- Vi oplever, at stadig flere elever har psykiske vanskeligheder, de fleste heldigvis i den lettere ende. Mange kommer også fra familier, hvor der er problemer. Derfor er det både vigtigt, at de ved noget om emnet, og at de ved, hvordan de for eksempel omgås den kammerat, der har haft en depression. Og jeg ved fra eleverne, at det faktisk kan være svært. Derfor vil vi gerne sætte fokus på emnet, fortæller rektor Søren Hindsholm om baggrunden for besøget. 

Fokus på depression og spiseforstyrrelser
I fællestimen vil ambassadør i EN AF OS Camilla Krogh fortælle om depression, og Marie Vibe, medarbejder i Psyk-Info i Region Nordjylland og drivkraften bag formidlingsteatret SkyggeScenen, vil fortælle om spiseforstyrrelser. Samtidig giver hun eleverne en forsmag en del af teaterstykket Pakkespil, som får premiere først i maj.

Målet med besøget er at give viden om psykisk sygdom og sårbarhed, og at opfordre de unge, der har problemer, til at være åbne om det og søge hjælp i tide.

Et tilbud målrettet ungdomsuddannelserne
Nørresundby Gymnasium og HF er den første af en række uddannelsesinstitutioner, der får besøg af repræsentanter fra EN AF OS.

- Vi er lige på trapperne med et tilbud, der giver ungdomsuddannelserne mulighed for at booke en pakkeløsning, der indeholder et oplæg af et ungt menneske, der har erfaring med psykisk sygdom, og teaterstykket Pakkespil, som sætter fokus på, hvordan det kan opleves at være ung i 2013. Vi ved nemlig, at noget af det, der flytter allermest, når det handler om at skabe åbenhed om psykisk sygdom og nedbryde fordomme, er at møde et menneske ansigt til ansigt, som har haft psykisk sygdom tæt inde på livet, fortæller leder af Psyk-Info Inge Garde Andersen.

Ud over tilbuddet om at komme på besøg på uddannelsesinstitutioner laver Psyk-Info i Region Nordjylland også en række andre aktiviteter for at møde de unge, hvor de færdes. Fx deltager EN AF OS også i år på en række af sommerens nordjyske festivaler.