Nyheder

23.07.2021

EN AF OS skifter organisation og bliver en del af Sundhedsstyrelsen fra 1. august

Vi kan med stor glæde fortælle, at EN AF OS fra den 1. august 2021 bliver en del af Sundhedsstyrelsen.

Ved efterårets forhandlinger om reserven på sundhedsområdet fik EN AF OS bevilling til at fortsætte det nationale niveau. Med til aftalen hører, at det nationale sekretariat flytter over og bliver en integreret del af Sundhedsstyrelsen. Dermed bliver Danmark det første land i verden med en statsligt forankret afstigmatiseringsindsats.

Både partnerskabet bag EN AF OS og det nationale sekretariat har hele tiden bakket op om ideen om en statslig forankring, som rummer stort potentiale og fremtidssikring. Det gælder ikke mindst i forhold til arbejdet omkring ulighed i sundhed for mennesker med psykisk sygdom, hvor vi fra Sundhedsstyrelsen vil komme tættere på fagpersoner i sundhedsvæsenet.

Da den nye bevilling er noget mindre, end hvad vi havde håbet, betyder det desværre, at vi må sige farvel til Lars Toft, og det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Lars har været ansat i sekretariatet siden 2013 og har dermed været en vigtig del af udviklingen frem mod, hvor EN AF OS står i dag.

Projektleder Anja Kare Vedelsby og projektmedarbejder Louise Hornbøll rykker med ind i Sundhedsstyrelsen, og vi glæder os til at forsætte arbejdet med afstigmatisering af psykisk sygdom i de nye rammer i Enhed for Forebyggelse og Ulighed.


Fra den 1. august 2021 kan man kontakte det nationale sekretariat i EN AF OS hos:
Anja Kare Vedelsby, AKVE@sst.dk mobil 24 83 66 33
Louise Hornbøll, LHOR@sst.dk mobil 24 97 70 13

Den nye adresse bliver fra 1. august:
Sundhedsstyrelsen
Islands Brygge 67
2300 København S