Nyheder

18.12.2016

EN AF OS udgiver børnebog

Landsindsatsen EN AF OS har udgivet børnebogen ”Viggo og Walthers verden”, der er skrevet af ambassadør Nanna Højstrøm, som tager udgangspunkt i sine egne erfaringer med at være mor til to små børn og have en bipolar lidelse.

Bogen, som er udgivet med bidrag fra TrygFonden, der er partner i EN AF OS, giver et unikt indblik i en lille drengs univers, da hans mor får en depression og bliver indlagt på en psykiatrisk afdeling, og hvilken betydning det har for hans hverdag i forhold til skolen og derhjemme.

 

Bogen henvender sig både til børn i alderen 6-10 år, forældre og andre pårørende, skolelærere og øvrige fagfolk, som er i kontakt med børn og familier, hvor psykiske lidelser spiller en væsentlig rolle for trivslen. 

 

Ved at indleve sig i hovedpersonen, Viggo, kan bogen for barnets vedkommende bruges til at få sat ord på nogle af de tanker og følelser, der fylder i hverdagen, fx: Hvorfor er mor (eller far) syg? Og er det min skyld?

 

For den voksne kan bogen være med til at give et indblik i, hvad børn i en sådan sårbar situation oplever, tænker og føler. Bogen bygger således bro mellem barnets verden og de voksnes verden. Ved at læse bogen sammen kan den bruges som et redskab til at bryde tavsheden og tale med barnet om den voksnes sygdom, og hvordan barnet selv påvirkes heraf. En fælles snak som kan være vanskelig for alle, men som ikke desto mindre er uundværlig i forhold til barnets trivsel og videre udvikling. 

 

Mandag den 19. december var Nanna og hendes to børn, Carla og Albert, i Go’Morgen Danmark og fortælle om, hvilken betydning det har, at de i familien har en åbenhed omkring Nannas psykiske lidelse.

 

Bogen ”Viggo og Walthers verden” kan rekvireres hos de regionale PsykInfo’er og PsykInfo i Odense. Find kontaktoplysninger på www.en-af-os.dk/kontakt

 

Download bogen her: