Nyheder

15.04.2021

FRIRUM: en camp for unge med og uden diagnoser, der afholdes i maj 2021.

FRIRUM er en camp for unge med og uden diagnoser, der afholdes i maj 2021 på Ungdomsøen i København. Formålet for FRIRUM er helt kort, at man skal se mennesket og ikke diagnosen.


Gennem en oplevelsesrig weekend vil FRIRUM synliggøre lighederne blandt de unge og fejre styrken i forskellighederne. 

“Det gælder ikke om de bogstaver, man har over hovedet,” lyder det fra Sebastian Heller, der er frivillig projektleder. Han er hjernen bag projektet, der har været hans hjertebarn de seneste tre år.

Det er oplevelserne og de gode historier, der er i centrum for FRIRUM. Det er et rum til refleksion, information og vilde oplevelser, du aldrig glemmer. Derfor bliver det ikke delt, hvem af deltagerne, der har diagnoser, og hvem der ikke har.

Håb for fremtiden
Fremtidshåbene for FRIRUM er store. Sebastian drømmer om, at FRIRUM udvikler sig til at blive en selvstændig forening. Derudover skal det være mere end en camp. Det skal være et koncept med udspring i Ungdomsøens dogmer og skal dække over workshops, camps, talks og andre spændende oplevelser fordelt ud over hele året.

“FRIRUM skal hjælpe samfundet med at rumme unge med diagnoser,” lyder håbet fra Sebastian.

Almindelig og normal
Motivationen til at starte FRIRUM og lave en camp for unge på tværs og på trods af diagnoser, kommer direkte fra hjertet. “Jeg følte, at jeg og andre manglede det, og jeg ville gøre noget godt for andre,” siger Sebastian.

Gennem sin historie har han på egen krop mærket behovet for færre tabuer og større åbenhed omkring psykiske diagnoser og livet med dem.
Sebastian har selv Aspergers. Diagnosen fik han under sit efterskoleophold, hvor han oplevede store udfordringer med det sociale. 

“Det forklarede en del, da jeg fik diagnosen,” siger han. Sidenhen har han oplevet det psykiatriske system på nær hånd. Sebastian har flere besøg på den psykiske skadestue, afklaringsforløb og støtte-/kontaktpersoner i bagagen. 

“Jeg er almindelig og normal. Det skal andre kunne se”, siger Sebastian Heller.

Hvis du er nysgerrig på at høre mere om FRIRUM, kan du kontakte projektgruppen via frirum@ungdomsoen.dk.

Du kan også tilmelde dig campen d. 28.-30. Maj 2021. Det gør du HER.

Vær opmærksom på at der er et begrænset antal pladser, som bliver fyldt efter først til mølle-princippet.


Nyheden er et udklip fra Ungdomsøen egen beskrivelse af FRIRUM som du finder her. Den fulde beskrivelse finder du HER.