Nyheder

29.08.2016

Filmfestival omkring psykisk sygdom i København 13-15 september

PsykInfo og Outsideren har i samarbejde med Cinemateket arrangeret i filmfestivallen "Don't Fear the Weird", som afholdes 13-15 september i Cinemateket. De udtaler selv følgende om begivenheden:

"Rollen som 'psykisk syg' er blevet hottere end nogensinde og tiltrækker de største stjerner i Hollywood. Hvad er der sket? Er 'tossen' nu blevet helt? Og hvor godt stemmer skildringen overens med virkeligheden?
Don’t Fear the Weird filmfestival undersøger tendensen gennem 10 spillefilm og masser af oplæg, events og debat.  Blandt oplægsholderne er psykiatribrugere, psykiatere, musikere, filmkritikere og filmmageren Jørgen Leth."


Der er afsat tid til at forskellige eksperter eller ambassadører giver en introduktion til de fleste af filmene og sørger for at afholde en diskussion om filmen bagefter.

Begivenheden er åben for alle, og mens festivallen står på, har den reserveret caféen Asta Bar, der ligger i Cinemateket, som er åben fra kl. 17 alle dagene. Her kan du frit kan sætte dig og nyde loungestemningen og få en gratis kop kaffe eller te. Som du kan se i programmet, afholdes der gratis fordrag, stand-up og musikforestilling i Asta Bar.

Det Danske Filminstitut har gjort det nemt at betille/købe billetter ved at lave en side der giver dig et overblik over de forskelle arrangementer, med links til skaffe sig billetterne via Cinematekets hjemmeside - besøg siden ved at klike her.

Hver film koster 75 kr. (50 for medlemmer af Cinemateket). Åbningsarrangementet, med fire bruger-producerede kortfilm og et glas med bobler og en snack i Asta Bar efterfølgende, koster 30 kr. og der er et enkelt fordrag som også koster 30 kr. (er gratis mod forevisning af billet til filmen "The Road Within"). Du kan også lave din bestilling ved at ringe til Cinemateket på 33 74 34 12, men bemærk at reserverede billetter skal afhentes dagen forinden.

Du kan også følge festivallen på Facebook - klik her.