Nyheder

30.06.2016

Guide til jobcentermedarbejdere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) under Beskæftigelsesministeriet har udarbejdet en guide til jobcentermedarbejdere, med en række opmærksomhedspunkter af betydningen for et respektfuldt møde med borgere, der har psykiske lidelser. Herunder  forståelse for individuelle behov og forudsætninger, og nødvendigheden af et kendskab til personens livssituation, når der skal drøftes jobperspektiver. Når guiden fremhæver, at det er vigtigt at have fokus på ordinært arbejde, skal det ikke læses som en afvisning af betydningen af et rummeligt arbejdsmarked eller ansættelser på særlige vilkår, men at det er vigtigt at signalere forventning om, at recovery er mulig og at borgeren besidder kompetencer, som skal have mulighed for at komme i spil.

Undervejs i udarbejdelsen har STAR været i dialog med Psykiatrifonden og EN AF OS om gode råd i forhold til tekst og fokuspunkter, og det er derfor også dejligt at både Psykiatrifonden og EN AF OS har fået vores logoer på guiden.    

”Langt de fleste personer med psykiske lidelser ønsker at have et arbejde. Samtidig er det den gruppe, der har den laveste beskæftigelsesgrad af alle handicapgrupper. Den udvikling skal vendes. Specielt fordi undersøgelser viser, at det rette job under de rette forhold gavner den mentale sundhed og trivsel og hjælper mennesker med at komme sig efter psykisk sygdom” - citat fra guiden.

Klik på billedet for at se guiden (PDF-format):