Klummearkiv

Musik holder mig sund

Kristian Marcussen
Kristian Rasmussen

Jeg havde absolut intet hørt om psykiatri. Indtil jeg var 28 år gammel. Bum, så havde jeg min første psykose, ganske pludseligt. Jeg var i en livskrise. Havde mistet en kæreste, var opsagt fra min lejlighed og havde afbrudt min tredje uddannelse fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Jeg havde allerede gennemført to andre musikkonservatorieuddannelser.

Først ville jeg ikke hverken indlægges eller spise medicin. Jeg synes stadig, det er noget underligt noget, men indlæggelser og medicin er imidlertid nogle af de bedste tilbud, jeg er stødt på, når jeg har været i dårlige perioder.

Så begyndte jeg at bruge musik. Musik, som jeg havde studeret hele livet, blev i perioder min eneste glæde, og en trøst når jeg var ked af det.

Flere steder fra, bliver der talt om, at musik kan være med til at supplere, reducere mængden af, eller endda erstatte, medicin. At trappe ned i medicin er ikke til at spøge med. Det er en alvorlig sag. Men medicin har for mig aldrig været nok til at holde mine symptomer væk. Jeg skal være opmærksom på, hvad jeg spiser, at få bevæget mig fysisk og få sovet min nattesøvn. Og så hjælper musik mig.

Jeg tror, at uanset om man hører rolig eller energisk musik, kan det være med til at højne ens mentale sundhed. Og sundhed er nøgleordet. At holde mig sund er med til at holde mig rask. To ord, som hedder det samme på visse sprog. Sund og rask.

Den 29. Januar 2018 oprettede jeg min egen selvstændige virksomhed. Medicine Melodies. Det handler om musik og mental sundhed. Jeg har en hjemmeside, som jeg til stadighed udvikler på. Her kan man høre min musik, og man kan læse om mine erfaringer, med psykiatri og med musik.  Jeg satser på at holde koncerter, kurser og foredrag, både i min virksomhed og som En af os-ambassadør. Jeg håber, at andre kan få glæde af de erfaringer, jeg har gjort mig. Både hvor noget kunne have været bedre, og hvor noget har været optimalt.

Link til hjemmesiden: Medicine Melodies