Nyheder

09.03.2017

Kom til verdenspremiere "Vi lader billedet stå et øjeblik"

En Film – et podcast og et visuelt stykke kunst:

 Kom til verdenspremiere på Esther Wellejus’ nye dokumentarfilm

”Vi Lader Billedet Stå Et Øjeblik”.

 

 Onsdag den 22. marts klokken 19.15 i Grand Teatret. 

Filmen handler om mennesket bag diagnosen – og om, at man er mere end blot sin psykiske sygdom. Det er en personlig fortælling om en far, der langsomt forsvandt, men som stadig var der inde bag ved. 

  

Om filmen ”Vi Lader Billedet Stå Et Øjeblik”:

Vi Lader Billedet Stå Et Øjeblik er en dokumentarfilm fra en datter til en far. En film om erindring, tab og kærligheden til mennesket bag diagnosen. 

Filmen er skabt, næsten som et stykke visuelt kunst, med billeder af naturen som en uvis fortælling. Vi ser som et barn, der opslugt betragter hver detalje i træernes blade og skaber sit eget drømmende univers midt i oplevelsen af en far, der forsvinder i en nyfunden religiøs vækkelse og sin hjernes vilde udsving. 

Samtidig indeholder lydsiden en utrolig stærk fortælling. Det er instruktørens egen historie om hendes far, der for mange år siden skrev sig ud af hendes liv. Via blandt andet smalfilmsbilleder og kassettebåndoptagelser får vi historien om et sært og eventyrligt barndomsunivers med faderens religiøsitet og uerkendte sygdom som et tiltagende truende mørke. Fortiden væver sig ud og ind af nutiden, i takt med den nu voksne datter fortæller historien. 

 

Filmen blev ikke som udgangspunkt lavet med intentionen om at nedbryde tabuer, men instruktøren Esther Wellejus håber på, at den kan være med til at gøre det og sætte fokus på at man er mere end sin diagnose.

 

I det filmen blot er 25 minutter lang vises den sammen med en anden film under CPH:DOX. 

Filmen vises desuden den 25. marts kl. 14.00 i Asta, Cinemateket og den 26. marts kl. 20.00 i Empire

  

Trailer