Nyheder

14.04.2013

Psykiater Jes Gerlach får lægernes ærespris

En af lægestandens fornemmeste hædersbevisninger er Lægeforeningens Barfred-Pedersen Æresgave. Den uddeles hvert år på Lægemødet, og fredag blev den overrakt til Jes Gerlach, som er speciallæge i psykiatri og indtil 2011 formand for PsykiatriFonden.

Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, begrundede prisen med Jes Gerlachs store indsats for at øge befolkningens viden om psykisk sygdom: "Jes Gerlach har mere end nogen anden været med til at gøre os allesammen klogere på psykisk sygdom og på den måde mindske stigmatiseringen af psykisk syge mennesker i samfundet", sagde Mads Koch Hansen og fortsatte: "Det er et mål, som Lægeforeningen i de senere år har gjort til sit eget, og derfor er det oplagt, at årets ærespris uddeles til en læge, der med sit virke netop har kæmpet for, at psykisk sygdom accepteres på lige fod med et brækket ben eller et dårligt hjerte".

PsykiatriFonden, som har til formål at oplyse om psykiske sygdomme, blev stiftet i 1996 af bl.a. Jes Gerlach. Da han trådte tilbage fra formandsposten i 2011, havde organisationen vokset sig til en velvoksen aktør med mange ansatte, eget forlag, telefonrådgivning og med Kronprinsesse Mary som protektor.

"Jeg ser det ikke bare som en tak til mig for min indsats i forskningens og formidlingens tjeneste, men også som et håndslag til psykiatrien. I det hele taget ser man en positiv udvikling i hele samfundet - men det er dejligt, at Lægeforeningen nu også sparker til den bold", siger Jes Gerlach.

Læs hele artiklen på Ugeskriftet.dk