Nyheder

05.03.2013

Livslinien vinder politisk sejr

Sundhedsminister Astrid Krag tilkendegav den 3. marts på TV 2 Nyhederne, at hun vil indføre pakningsrestriktioner på svag smertestillende håndkøbsmedicin.

I godt 10 år har Livslinien kæmpet for at sikre pakningsbegrænsning på panodil, pinex og pamol, der alle indeholder paracetamol. 

Ligesom Livslinien over årene har haft adskillige artikler og indslag i medierne, hvor Livslinien har fremført nødvendigheden af pakningsbegrænsning på svag smertestillende håndkøbsmedicin for at reducere antallet af selvmordsforsøg. Denne vedholdende indsats er nu belønnet med en politisk beslutning, som alt andet lige vil reducere antallet af selvmordsforsøg. Det anslås, at omkring 10.000 mennesker forsøger at begå selvmord hvert år i Danmark. 

Senest har Livslinien i samarbejde med psykiater Merete Nordentoft haft dialog med Sundhedsstyrelsen med udgangspunkt i en ny britisk undersøgelse, der viser, at pakningsbegrænsning på svag smertestillende håndkøbsmedicin har ført til et markant fald i antallet af selvmord. 

Ifølge TV 2 nyhedsindslaget er antallet af årlige forgiftninger steget til 3.800. I 2011 opgjorde landspatientregistret antallet af paracetamolforgiftninger til 2.727, hvor kvinder under 20 år stod for hvert tredje tilfælde af forgiftning. 

Nyhedsindslaget kan ses her!