Nyheder

24.05.2012

Mød deltagere fra DR-programmerne "Gal eller normal"

I tv-programmerne ”Gal eller normal” går DR og landskampagnen EN AF OS sammen til kamp mod den uvidenhed og de fordomme, som mennesker, der har en psykisk sygdom, må kæmpe med. Nu kan du besøge det sted, hvor programmerne er optaget, og du kan møde de deltagere fra udsendelserne, som bor i Region Sjælland. Det er søndag 27. maj kl. 14-17 på Oreby Mølle på Lolland.

Den søndag åbner Oreby Mølle dørene for alle interesserede borgere. Man kan få mere viden om landskampagnen EN AF OS og kigge med bag om DR-programmerne ”Gal eller normal”, hvor eksperter - og seerne - skal gætte, hvilke fem deltagere der har en psykiatrisk diagnose.

To deltagere fra programmerne – både med og uden diagnose – holder oplæg om, hvorfor de deltog i programmet, og hvad de fik ud af det. Peter Qvortrup Geisling, som er vært på ”Gal eller normal”, fortæller om arbejdet med programmerne og den bog med deltagernes historier, som udkommer dagen efter sidste program er sendt mandag 21. maj kl. 20 på DR1.

- Det var en helt unik oplevelse at møde de andre og deltage i programmerne. Vi havde hvert vores udgangspunkt og helt sikkert også hver vores forskellige fordomme. Efter en uges optagelser sammen var meget ændret, fortæller Kirstine Bille, der som en af deltagerne i ”Gal eller normal” deler ud af sine erfaringer, når der er åbent hus på Oreby Mølle.

Oreby Mølle ligger på Orebygaard 4, 4990 Sakskøbing.

 

EN AF OS-åbent hus på Oreby Mølle er gratis og åben for alle interesserede. Det vil være muligt at købe lokale forfriskninger.

Dagen er arrangeret af Oreby Mølle og PsykInfo, som er koordinator for EN AF OS i Region Sjælland.

Læs mere på  www.regionsjaelland.dk/psykinfo eller www.orebymolle.dk

Yderligere oplysninger:

Anne Mette Billekop, leder af PsykInfo, 40 36 53 78