Nyheder

17.04.2016

SOS: Giv dit bidrag til bevarelse af Museum Ovartaci

Psykiatrisk Historisk Museum og Kunstmuseum Ovartaci, som ligger på Århus Universitetshospital, Risskov, er truet af lukning og har et akut behov for bidrag til deres støtteforening.

Museets konkrete situation er, at de skal skaffe et millionbeløb indenfor meget kort tid for at kunne bestå – ellers er det risiko for at hele samlingen går tabt. EN AF OS har besøgt museet i flere omgange og vil gerne opfordre alle vores følgere til at overveje støttebidrag, hvis I har mulighed for det.

 

"Den psykiatrihistoriske udstilling bidrager til afmystificering af psykisk sygdom gennem et tankevækkende indblik i menneskeskæbner i en ellers lukket verden. Den fortæller et kapitel af Danmarkshistorien, set gennem psykiatriens optik. Der er tale om unikke kunstværker, som både giver sanseligt udtryk for, hvordan det kan være at leve med en psykisk lidelse, og som demonstrerer de kreative evner til at illustrere disse følelser på en måde, som vækker indlevelse og undren hos beskueren. Alle i berøring med psykisk sygdom og psykiatri kan have glæde af at besøge museet"

 

"Meld dig ind i støtteforeningen, bliv ambassadør og medaktør, og vær med til at sikre Museum Ovartacis fremtid.
 Medlemskabet koster 200,- kr. pr. person om året, husstand 300,- kr. og giver gratis adgang til museet (plus en ledsager) samt invitationer til events og ferniseringer.
 Støtteforeningens konto: Jyske Bank 7565-1009898
Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til: stoetteforeningen@ovartaci.dk"