Nyheder

29.03.2012

Studerende laver kampagnevideo til EN AF OS

Fire studerende fra Roskilde Universitet har i forbindelse med et kandidatprojekt om tabuisering af psykisk sygdom produceret en kampagnefilm, som de har overdraget til EN AF OS-kampagnen. Filmen kommer nu til at indgå som officiel kampagnefilm på nettet.

Som en del af kommunikationsprojektet har de fire studerende fra Roskilde Universitet, Jannie Uhre, Anders Hoffmeyer, Bjarke Hedegaard og Jacob Mortensen, produceret en såkaldt stop-motion-film, hvor en masse billeder af stillestående objekter, der på hvert billede flyttes lidt, afspilles hurtigt efter hinanden, så de til sidst danner en film i bevægelse.

For at indsamle viden og inspiration til videoen har de studerende blandt andet besøgt Klub Fontana i København og Café Noia i Silkeborg, hvor de har været i tæt dialog med unge, der har eller har haft psykisk sygdom tæt inde på livet. Ifølge Jacob Mortensen, en af de fire studerende, har netop de personlige møder været afgørende:

"Akademisk er vi blevet klogere på hvordan man kan indsamle viden om et tabuiseret felt, men det står slet ikke mål med de historier, vi har fået fortalt ude på værestederne - det har virkelig givet os meget at snakke med de unge mennesker, og det er med deres opbakning til projektet, at vi har været i stand til at lave videoen."

Officiel kampagnefilm for EN AF OS-kampagnen

Gruppen har valgt at overdrage kampagnefilmen til EN AF OS-kampagnen, som straks har valgt at inddrage den flotte og rørende video i det officielle videomateriale på nettet, hvor videoen både vil indgå på Facebook og på kampagnens hjemmeside.

Kampagnevideoen tager ikke udgangspunkt i nogen konkret diagnose, men forsøger at i stedet at formidle nogle af de centrale problemstillinger, der hurtigt følger med en psykisk sygdom.

EN AF OS-kampagnen vil gerne give en meget stor tak til Jannie Uhre, Anders Hoffmeyer, Bjarke Hedegaard og Jacob Mortensen for at tage fat på et tabuiseret emne og ikke mindst for at bidrage med denne utrolig flotte video til kampagnen, som med sikkerhed vil være med til at nedbryde tavshed, tvivl og tabu om psykisk sygdom. Mange tak!