Nyheder

19.12.2013

UPS donerer 100.000 kr. til Gallo Show - EN AF OS

Det amerikanske fragt- og leveringsfirma UPS’ afdeling for CSR (Cooporate Social Responsibility) har gennem længere tid ydet en frivillig indsats i samarbejde med Gallo-bevægelsens aktiviteter.

Af Johanna Vagadal Joensen, projektleder Gallo Show 2014.

UPS’ afdeling for CSR (Cooporate Social Responsibility hjælper bl.a. til i Gallo Gartneri og i malingen af Gallo-Husets lokaler. UPS ville følge op på samarbejdet med donationen og Gallo Huset sætter stor pris på venskabet med UPS.

- Det er så vigtigt med oplysning om psykisk sårbarhed for at skabe forståelse ikke kun i den brede befolkning, men også ude på arbejdspladserne, hos arbejdsgivere og kolleger til en psykisk sårbare. Støtte fra arbejdsplads og kolleger har betydning for at øge mulighederne for at komme sig helt. UPS vil med denne check bidrage til Gallo Showets formål, nemlig at mindske stigmatisering, øge indsigt i og at skabe opmærksomhed om psykisk sårbarhed. 

Det sagde den svenske repræsentant HR Manager Ida Qvarnstrom-Torneke, som sammen med HR administrator, Rikke Thobo-Carlsen, Aarhus, mødtes til en uformel kop kaffe med teamet bag “Gallo Show – En Af Os” for at overrække checken pålydende 18.000 dollars (rundt regnet 100.000 kr), hvor de fik mere at vide om showet i de hyggelige omgivelser i Gallo Husets café.

Ida viste stor interesse i Gallo-bevægelsens historie, og Anne Marie Bosley, leder af Gallo Huset, fortalte glad om, hvordan alting startede med en nittenårig ung mand, som fik en vision om at arbejde for at forbedre vilkårene for mennesker med psykisk sygdom med et helt nyt og revolutionerende syn på psykiatri – nemlig at det kunne lade sig gøre at blive rask ved blandt andet at gøre brug af sine kompetencer og igennem arbejde. Anne Marie Bosley fortalte videre:

- Drengen, der fylder 90 til næste år, hedder Johannes Nielsen, og det er i hans ånd at Gallo Showet fortsætter med at oplyse om psykisk sårbarhed og for at fremme afstigmatiseringen af den – med en god omgang latter og underholdning i topklasse.

Med denne første donation til showet er forberedelserne for alvor skudt i gang, og teamet af frivillige arbejder hårdt for at gøre alt klar og få alle de praktiske ting på plads. Showet er non-profit og projektteamet består af ulønnede, som brænder for sagen og det egentlige formål – at kickstarte en debat om psykisk sårbarhed.

UPS’ donation er en vigtig del af det økonomiske grundlag for showet, og det er muligt for andre at donere til sagen – så vi kan skabe endnu mere opmærksomhed omkring afstigmatisering af psykisk sårbarhed.

For yderligere information om donation - kontakt projektteamet på galloenafos@gmail.com

”Gallo Show – En Af Os” vil blive afholdt på World Mental Health Day den tiende oktober 2014 kl. 19.00 i Århus i Musikhusets store sal, hvor der er plads til 1600 mennesker. Der vil blive åbnet for billetsalg omkring maj måned 2014.