Unge

     
 

Tal med mig

Psykisk sygdom kan ramme os alle. Det første skridt er tit det sværeste.

     
 

Frederiks historie

Omverden forstod ikke Frederiks ADHD. Det blev til et liv med vold, stoffer og misbrug - lige indtil Frederiks papfar og en engageret lærer greb ind. Det ændrede alt!

Klik her for at læse Frederiks historie
Klik her for at downloade plakater med Frederik
     
 

Kristinas historie

Spiseforstyrrelsen endte med at styre Kristinas liv. Hun fortæller omkring hvordan hun kom i konflikt med sin mor, som hun følte indtog rollen som behandler, men som endte med at blive hendes redning.
     
 

Simons historie

Hallucinationer og vrangsforestillinger drev Simon til at forsøge at tage sit eget liv. Hans bedste veninde fik ham indlagt, var der for ham og troede på at han kunne blive rask.
     
 

Julies historie

Ingen vidste at Julie følte sig ensom og uelsket under overfladen. Hun bliver indlagt efter et selvmorsforsøg, og måtte først erkende at hun havde et problem, før hun kunne tage imod den hjælp hun skulle bruge.
     
 

Ta' fat i hinanden: Unge kvinder på café

På cafeen går snakken - men én af veninderne sidder tavs og deprimeret tilbage. Med udsigten til at kunne tale om sine problemer med en af veninderne kommer der dog et smil frem.

     
 

Ta' fat i hinanden: Lærer og elev

Klassen taler om projektarbejde, men en af eleverne er stille - han føler, at han ikke er noget værd. Den opmærksomme lærer har bemærket, at der er noget galt.

     
 

Ta' fat i hinanden: Drenge i omklædningsrum

I omklædningsrummet går snakken om aftenens kamp. Men for en af drengene er hovedet fuldt af sorte tanker og ikke aftenens kamp.

     
 

Stand up (engelsk med tekster)

Michael kommer tilbage til skolen efter længere tids fravær. Læreren er straks efter ham, og klassen griner med - men grinene stivner, da Michael rejser sig op og fortæller om, hvorfor han har været væk.

     
 

Kæreste Katrine

Hvordan er det at leve med anoreksi? Hvilke tanker fylder hos en ung kvinde med en spiseforstyrrelse? Film af Jonas Olufson og Sofia Busk.

     
 

Psykisk sygdom kan ikke ses

Et lille videospot med et enkelt men vigtigt budskab. Filmen er lavet af Ida Binderup.

     
 

Psykisk sygdom skal ikke skjules

Videospot med et vigtigt budskab. Filmen er lavet af Ida Binderup.

     
 

Det hjælper at tale om det - UNG

En kort film produceret af EN AF OS i samarbejde med Startlinjen.

     
 

Det hjælper at tale om det

En kort film produceret af EN AF OS i samarbejde med Startlinjen

     
 

In Balance

En kort film om hvordan en dansers svære angst er tæt på at sabotere hendes store dag. Hun overvinder sig selv og leverer en flot præstation til stående bifald.

     
  Broken

En ung gymnasiepige får et panikanfald og flygter til toilettet hvor en anden pige opdager hende og rækker en hjælpende hånd ud til hende.

     
  The Applicant

Filmen handler om en midaldrende mandlig kontorchef, som bliver udfordret af sine egne fordomme under en jobsamtale med en ung kvindelig ansøger, som åbent fortæller om sin psykiske sygdom.

     
  Mental Combat

Da han bliver mødt af fordomme om sin psykiske sygdom, tager Randy kampen op sammen med sine venner i en videospilsverden.

     
 

Burden

På vej i metroen bliver Alice overvældet af de mørke manifestationer af andre menneskers samtaler.

 
     
  Sad Viking

En viking går gennem livet uden at fortælle nogen om sin psykiske sygdom, indtil en opmærksom kampfælle opdager det og beslutter at gribe til handling.

     

Se også: