ADHD gør ikke alle ens

ADHD   | lydfil |

Anders Stjernholm har siden sin barndom lidt af ADHD, men det var først i en alder af 26 år, at han fik en diagnose. I dag er det vigtigt for ham at gøre folk opmærksomme på, at ADHD er en meget bred diagnose og ikke automatisk betyder, at alle med ADHD er ens.

Når komiker og journalist Anders Stjernholm i dag ser tilbage, kan han tydeligt se, at han i sine unge år ikke vidste, hvordan han skulle opføre sig i mange sociale situationer - han vidste bare ikke, hvorfor det var sådan. Først da han blev 26 år, fik Anders endeligt stillet diagnosen ADHD.

Men den diagnose gør ikke, at Anders nu tilhører en gruppe af mennesker, som alle er og opfører sig ens, fordi de har ADHD. Tværtimod er det vigtigt for komikeren, at folk forstår, at ADHD er en meget bred diagnose, og at to personer med diagnosen kan være lige så forskellige som nat og dag.

Her kan du høre om én af Anders' mange oplevelser, hvor han sygdom spillede ind, og hvorfor, han mener, at det er vigtigt at huske, at ADHD ikke gør alle ens.

Hør Anders Stjernholms personlige beretning her:

Anders Stjernholm er også ambassadør for EN AF OS:
Se Anders' ambassadørside

Læs mere om Anders Stjernholm:
Besøg Anders' hjemmeside