Navra for Laura - når venner betyder alt!

For to et halvt år siden var 19-årige Simon Dec Pedersen så langt nede, at han ikke have lyst til at leve mere. Men så kom Laura heldigvis forbi.

En glad og sjov fyr med gang i den og mange venner. Det var det image, Simon havde bygget op om sig selv og det liv, han levede. Men det var et billede, han havde svært ved at opretholde. I virkelighende var han ikke glad, havde svært ved at overskue det hele og de negative tanker blev flere og flere. I lang tid forsøgte han at skjule det for vennerne og familien.

”Jeg kunne se, at der var noget helt galt med Simon. Vi kunne alle sammen se det. Han var slet ikke sig selv, blev nemt sur og irriteret og trak sig mere og mere ind i sig selv og væk fra os venner. Jeg var til sidst så bekymret for ham, at jeg begyndte at tage forbi ham – sådan lidt tilfældigt for at tjekke, om han var okay,” fortæller Simons bedste veninde, Laura Leth Phril.

Fik det værre og værre
Simon fik det bare værre, og langsomt begyndte facaden at krakelere og Simons liv at falde fra hinanden. De mørke tanker blev flere:

”Da jeg havde det allerværst, havde jeg ikke lyst til at leve. Jeg var helt nede, og troede ikke, at der var nogen, der kunne lide mig. Jeg kunne ikke mærke mig selv og kunne ikke se en vej ud, og til sidst orkede jeg bare ikke mere,” siger Simon.


Vendepunktet

En dag blev det hele for meget for Simon, og han forsøgte at tage sit eget liv. Heldigvis var det en af de dage, hvor Laura kiggede forbi, og heldigvis havde hun en ekstranøgle, så hun kunne låse sig ind og tilkalde hjælp. Det blev et vendepunkt for Simon, der blev indlagt, fik stillet diagnosen skizofreni og kom i behandling.

”Laura reddede bogstaveligt talt mit liv. Hun har været der for mig før, under og efter min sygdom. Hun er mit faste holdepunkt, når tingene er svære. Havde jeg ikke haft Laura, havde jeg ikke haft det godt i dag. Hun har hjulpet mig med at komme videre og finde glæden ved livet igen.”

I dag har Simon det godt og er tilbage i sit arbejde som fitnessinstruktør, og så skal han starte på pædagoguddannelsen efter sommerferien. Han er utrolig taknemmelig for at have en ven som Laura og for, at hun ikke bare gav op, men holdt fast i deres venskab.

”Venner betyder alt. Det hjælper, når man mærker, at de er der for en. At vide, at selv når jeg får det dårligt,
så er de der stadig."