Ambassadører

EN AF OS-ambassadørerne er lokale repræsentanter for kampagnen. De har alle forskellige erfaringer med psykisk sygdom hos sig selv eller andre. Ambassadørerne i Region Sjælland har mange forskellige roller. Nogle ambassadører deler EN AF OS-materiale ud, nogle bidrager med deres personlige beretning til hjemmesiden, mens andre tager ud og holder foredrag og deltager i undervisningen på ungdomsuddannelser.

Fælles for ambassadørerne er, at de på baggrund af deres personlige erfaringer har lyst til at bringe budskaberne fra EN AF OS videre ud i verden. De vil gerne være med til at fjerne tavshed, tvivl og tabu omkring psykisk sygdom.

Livet for mennesker med psykisk sygdom bliver lettere, hvis man ikke også skal kæmpe med fordomme og misforståelser.

Dennis, 39 år, EN AF OS ambassadør i Region Sjælland

"Jeg er blevet ambassadør, fordi jeg gerne vil være med til at gøre en forskel, og være med til at fortælle folk, hvordan mennesker, der har en psykisk sygdom ofte bliver misforstået. Vi har de samme håb og drømme som alle andre – vi er jo alle sammen EN AF OS.

Siden jeg blev ambassadør i EN AF OS er mit netværk blevet udvidet – jeg har fået mange nye venner og bekendtskaber. Det får mig til at føle mig værdsat og har givet mig mere selvtillid.

Alle har jo fordomme om et eller andet og mennesker med psykiske sygdomme kan også have det om mennesker med andre diagnoser. Jeg har lært mere om forskellige psykiske lidelser og måske selv fået aflivet et par fordomme – og det er jo det kampagnen kan – give mere viden, så folks fordomme bliver erstattet med fakta.

Mange mennesker ved jo ikke, hvad det vil sige at leve med en psykisk sygdom. Det kan vi som ambassadører i EN AF OS hjælpe med at fortælle – og det er vigtigt! Så bliver den automatiske negative reaktion mange mennesker har på mennesker med psykisk sygdom måske vendt til nysgerrighed."